Ingatlankereső

Balaton déli part

Kód: eladó-lakóház-Lepsény-628

Háztáji gazdálkodás, növénytermesztés

Lepsényben lakóház 4028 m2 földterülettel eladó.

A kiváló termőképességű és vízháztartású feketeföldön megtermelheti saját és családja hús, tojás, tej, zöldség-gyümölcs szükségletét.

Székesfehérvár és Siófok között, Lepsényben, a 7-es számú főközlekedési úthoz közel, a tulajdoni lap tanúsága szerint kivett lakóház udvar megnevezésű 4028 m2 nagyságú ingatlan eladó.

Az ingatlant aszfaltos úton lehet megközelíteni, nagyon jó kapcsolata van a 7-es számú főközlekedési úthoz. M7-es autópálya le- és felhajtó szakasza kb. 5,5 km, 64-es számú főközlekedési út kb. 4,3 km, Székesfehérvár kb. 28 km, Siófok kb. 20 km, Balaton kb. 7,4 km távolságra található.

Lepsény, jó infrastruktúrával rendelkező nagyközség. Egyre több az állandó lakosainak száma.

Az ingatlan önálló helyrajzi számon van nyilvántartva, részben bekerített, de teljesen bekeríthető. A telken egy bruttó kb. 145 m2 nagyságú, régi építésű lakóház van, anyaga kő, tégla és vályog, födémje fa, tetőszerkezete fa, tetőfedés anyaga cserépfedés. A ház jelenleg lakatlan és lakhatatlan, állapota felújítandó, vagy bontandó. Tulajdonosa a felújítási munkálatokat megkezdte. Közművei: villany, vezetékes ivóvíz, szennyvízcsatorna, gázcsonk telken belül.

A terület a Rendezési Terv előírásai szerint Falusias lakóövezetben van (Lf-2) lehet tartani nagyhaszonállatot, kishaszonállatot és kedvtelési célú állatot, azon kívül a nagy terület hasznosításával növénytermesztésre is alkalmas. A föld nagyon jó termőképességű feketeföld, minden megterem rajta és ahogy látszik a képeken, a legnagyobb szárazságban is van vízháztartása, öntözés nélkül is zöld a fű, a szomszédban terem a kukorica. Jelenleg ugaron van, de amennyiben feltörik, a továbbiakban egy multifunkciós kistraktor alkalmas a talaj művelésére. A területen lehet fúrt, vagy ásott kutat készíteni, valamikor volt is a területen ásott kút, de be lett temetve. Kis mélységben már van víz, amiről lehet öntözni.

Ezek az előnyök a mai élelmiszer válságos időszakban nem elhanyagolható körülmények, hiszen a jelenlegi terület művelésével olyan lehetőségekhez jut, amivel fenn tudja tartani önmagát.

A telek beépíthetősége 25 %, építménymagasság 4,5 méter és oldalhatáron álló beépítés lehetséges. Lehet építeni gazdasági épületet, ólakat és minden olyan építményt, ami az állattartáshoz, terménytároláshoz szükséges.  

Az ilyen jellegű területek, ahol egy helyen található a termőterület és maga a lakóház, ott gazdálkodhat, ahol lakik.  Ez az adottság azért előnyös, mert a tenyésztett állatot, a megtermelt terményt meg tudja védeni. A felesleges termény eladható piacon, vagy a Balaton partján. Az ingatlan irányára 28 millió Forint.

Lőkös Gáborné (Erika) Ingatlanpiaci elemző és értékesítési szakértő, telefon 06-30-218-0000
Lőkös Gáborné (Erika) Ingatlanpiaci elemző és értékesítési szakértő, telefon 06-30-218-0000

Az eladobalatonitelek.hu honlapon megjelenő képek és szöveges információk, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütközik, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosításának, elektronikus ill. nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!

ÓzWeb, 2019.